Hlavní obsah

V Brně se poprali cizinci, dva pobodaní skončili v nemocnici

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Den před Štědrým dnem měli brněnští kriminalisté plné ruce práce s řešením sporu skupiny cizinců, kteří se v sobotu nad ránem do sebe pustili na Běhounské ulici v centru Brna. Přivolaná hlídka na místě našla dva zraněné muže, kteří strážcům zákona popsali útočníky. Policisté je po chvilce zadrželi na nedalekém Moravském náměstí. Napadení skončili v nemocnici.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle informací Práva se spor odehrál mezi cizinci pocházejícími ze severní Afriky, kteří ale v tuzemsku už roky legálně pobývají. „Nejprve mělo dojít k verbální a následně fyzické potyčce mezi skupinkou osob. Dva muži ve věku jednatřicet a dvaatřicet let utrpěli bodnořezná poranění. Zdravotníci dvojici následně převezli do nemocnice,“ řekla policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Detektivové už stíhají tři útočníky. „Dva muži ve věku čtyřiadvacet a třicet let jsou obviněni z přečinu výtržnictví a může jim hrozit až dvouleté vězení. Hlavním aktérem je jednatřicetiletý muž, který nyní čelí obvinění z trestných činů těžké ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví,“ dodala Cejnková.

Policie navrhovala pro hlavního útočníka vazbu, soudce ji však neakceptoval.

Ministerstvo vnitra se odpoledne ohradilo proti spekulacím, že muži jsou uprchlíky. „V souvislosti s incidentem v brněnské Běhounské ulici se musíme důrazně ohradit proti tomu, aby byl spojován s klienty Správy uprchlických zařízení Ministerstva vnitra. Pachatelé nejsou žadatelé o azyl, kteří jsou ubytováni v azylovém zařízení,” uvedl mluvčí správy Jan Piroch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám