Hlavní obsah

Punkrockoví Plexis havarovali cestou z koncertu. Jeden mrtvý, čtyři zranění

Novinky, hro

V noci z neděle na pondělí havarovala na 91. kilometru dálnice D1 dodávka punkrockové kapely Plexis. Při tragické nehodě zemřela jedna žena, čtyři další lidé skončili ve vážném stavu v nemocnici. Nehodu popsala policejní mluvčí Kraje Vysočina Jana Kroutilová, hudebníci o ní informovali na Facebooku. Na souvislost obou událostí upozornil server iDNES.cz.

Foto: Jan Šída, Právo

Plexis: zleva Dušan Lébl (kytara, zpěv), Martin Švec (bicí) a Petr Hošek (zpěv, baskytara)

Článek

Nehoda se podle Kroutilové stala po druhé hodině ráno na 91. kilometru ve směru na Brno. „Vozidlo VW Multivan skončilo mimo komunikaci. Cestovalo v něm celkem pět lidí, čtyři muži a jedna žena. Všichni utrpěli zranění, u čtyř z nich byla zranění vážná,” uvedla mluvčí na policejním webu.

Sama kapela na svém facebookovém profilu napsala, že se nehoda stala cestou z jejich koncertu v Třebíči. Kroutilová doplnila, že všichni zranění byli transportováni do nemocnic. „Do brněnské nemocnice byla transportována letecky i dvaadvacetiletá spolujezdkyně, která však následně velmi vážným zraněním podlehla,” dodala mluvčí.

„Kluci (...) jsou se středně těžkými zraněními v nemocnicích mimo ohrožení života. Naše kamarádka Olga, co byla ve voze, bohužel zemřela. Je nám to moc líto,” napsali zástupci punkrockové kapely na sociální síti s tím, že ve voze byli i členové hostující kapely Apple Juice. Ta na svůj profil status Plexis nasdílela.

Kroutilová doplnila, že dechová zkouška byla u řidiče negativní. Místo dopravní nehody policisté ohledali a zadokumentovali. Příčinu a veškeré okolnosti havárie prověřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám