Hlavní obsah

Pražští hasiči měli na Štědrý den napilno, od stromečku vyhořel i byt v Kladně

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K požárům vánočních stromečků v bytech vyjížděli pražští hasiči na Štědrý den do ulic Chvalova a Jurkovičova. Požár ve Chvalově ulici se navíc neobešel bez zranění. V péči záchranářů skončili dva lidé. K většímu požáru pak došlo večer v Šáreckém údolí. K požáru patrového opuštěného domu v plném rozsahu tam vyjelo deset jednotek hasičů.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár domu na okraji PrahyVideo: Novinky

 
Článek

„Byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu. Hasiči nasadili k zásahu, který probíhal v dýchací technice, tři vodní proudy,” uvedl k požáru v Šáreckém údolí mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Požár se obešel bez zranění. Policisté museli kvůli velkému množství hasičských aut obousměrně uzavřít ulici V Šáreckém údolí. Příčinu požáru zjišťuje vyšetřovatel hasičů.

Jen o několik desítek minut dříve hořel byt na okraji Kladna. Hořet začalo od vánočního stromečku. „V době příjezdu hasičů se uživatel bytu nacházel v okně, odkud ho museli hasiči zachránit po žebříku. Pět lidí v domě se nadýchalo zplodin hoření. Jednalo se o tři dospělé osoby a o dvě děti. Všichni zranění skončili v péči záchranářů,” sdělil Novinkám mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár bytu v KladněVideo: Novinky

Po uhašení požáru museli hasiči vyházet poškozené věci ven z okna.

„Požár napáchal škodu za 800 tisíc korun. Včasným zásahem uchránili hasiči majetek v hodnotě jednoho miliónu korun. Jak potvrdil vyšetřovatel na místě, hořet začalo od vánočního stromečku,” dodal Svoboda.

K dalšímu požáru vánočního stromečku vyjíždělo několik jednotek hasičů do Říčan. Pod kontrolu dostali požár nájemníci ještě před jejich příjezdem. Hasiči už pak stromeček pouze dohasili vysokotlakým proudem vody.

Reklama

Výběr článků

Načítám