Hlavní obsah

Požár na chodbě vyhnal z bytů v Českém Těšíně téměř čtyři desítky lidí

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Těšín
Aktualizováno

Takřka 40 lidí museli v sobotu ráno evakuovat hasiči z bytů ve výškovém domě na Okružní ulici v Českém Těšíně. Důvodem byl požár na chodbě.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Chodba zničená požárem

Článek

Dům v části města Svibice patří soukromé společnosti, hořet v devátém patře začalo hořet před 9. hodinou. „Hasiči evakuovali ze čtyř pater 35 osob a zachránili další dvě děti. Snesli je na rukou až do bezpečí,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Mluvčí českotěšínské radnice Dorota Havlíková řekla, že hasiči přizvali na místo i vedení města, kdyby bylo třeba koordinovat pomoc a náhradní ubytování. Podle starosty Víta Slováčka (KDU-ČSL) došlo naštěstí jen k zakouření společných prostor.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči museli evakuovat téměř 40 lidí.

„Kolem 11 hodiny, po odvětrání, se lidé začali vracet do svých bytů,“ uvedl s tím, že město bylo připraveno lidem v případě potřeby poskytnout pomoc. „Ale jsem velmi rád, že všichni budou moci strávit Vánoce doma a doufám, že již nic nepříjemného nás nepotká,“ doplnil starosta.

Hasiči oheň uhasili za necelou půlhodinu. „Kouř poškodil na chodbě omítky, elektroinstalaci a linoleum. Předběžná škoda byla odhadnuta na 100 tisíc korun,“ uvedl mluvčí hasičů Kůdela a dodal, že při požáru nebyl nikdo zraněn. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám