Hlavní obsah

Policie dopadla zloděje dvou tun ryb, schovali je v pronajatém rybníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Policie dopadla dvojici zlodějů, kteří podle ní v listopadu vylovili rybník na Příbramsku a odcizili více než dvě tuny ryb. Část úlovku se vrátilo majiteli.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Dvorský rybník v Mirošově

Článek

„Z krádeže jsou podezřelí dva muži z Příbramska ve věku 24 a 29 let. Část ‘úlovku‘ měla jít rovnou na prodej a část ryb měli uschovanou v pronajatém rybníku,“ uvedla mluvčí policie Monika Schindlová.

Podle ní zloději přestřihli oplocení, odstranili prkna a kabernu, jež zabraňuje úniku ryb při vypouštění vody. Následně rybník vypustili a ryby odvezli. Jak dlouho jim celá akce trvala a čím náklad odvezli, policisté nyní zjišťují. Podezřelí měli však na krádež klid, protože rybník se nachází v odlehlé části obce. Ve středu se část nalezených ryb vrátila majiteli. Oběma mužům hrozí až pět let vězení. Obviněni ale zatím nebyli.

Ryby zmizely z rybníku v druhé polovině listopadu z obce na Dobříšsku. Policie tehdy řekla, že pachatelé ukradli dvě tuny kaprů, 200 kg candátů, 100 kg štiky a 15 kusů jeseterů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám