Hlavní obsah

Řidiče uvěznilo vozidlo pod hladinou, v nemocnici zemřel

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec
Aktualizováno

Řidiče vozu Ford Focus vyprošťovali ve čtvrtek kolem šesté ráno hasiči z vozidla, které po nehodě skončilo v rybníku v obci Vydří na Jindřichohradecku. Muž utrpěl vážná zranění a v kritickém stavu ho záchranáři přepravili do nemocnice. Tam později svým zranění podlehl.

Foto: HZS Pardubického kraje

Ilustrační foto

Článek

„Po vyproštění byl v bezvědomí a měl zástavu oběhu. Resuscitovali jsme ho a v kritickém stavu převezli na oddělení ARO do jindřichohradecké nemocnice,“ sdělila Právu mluvčí jihočeských zdravotních záchranářů Petra Kafková.

Hasiči pátrali v rybníku i po dalších osobách. „Auto bylo v rybníku převrácené na střechu. Museli jsme ho přitáhnout ke břehu, kde už se o řidiče starali zdravotníci. Potom jsme ještě s člunem propátrávali rybník, ale v autě naštěstí další lidé necestovali. Akci jsme ukončili před osmou hodinou ráno,“ konstatovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Policisté nyní zjišťují příčinu nehody. „Máme několik možných variant. Zatím neznáme ani totožnost řidiče,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Reklama

Výběr článků

Načítám