Hlavní obsah

Po muži podezřelém ze střelby v Jihlavě už policie nepátrá, zřejmě je mrtvý

• Aktualizováno

Policie už nepátrá po muži, kterého hledala v souvislosti s vraždou na Jihlavsku. Někdo tam zastřelil 71letou ženu v protijedoucím voze. Muž - mělo jít o ženina bývalého partnera - byl v databázi hledaných osob, ale už tam nefiguruje, potvrdila Právu policejní mluvčí Dana Čírtková. Zřejmě ho tak policisté dopadli, nebo je mrtvý.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Slavíčkova ulice v jihlavské části Bedřichov, kde měl útočník zastřelil ženu v protijedoucím voze.

Článek

Z vraždy 71leté ženy zastřelené v autě v pátek v jihlavské ulici Slavíčkova policisté podezírají jejího bývalého partnera. Policie uvedla, že mezi nimi byly v minulosti spory.

Po muži bylo vyhlášeno pátrání, byl v evidenci hledaných osob, tam však už od sobotního odpoledne není. Znamená to, že ho buď dopadli, nebo že je mrtvý.

Ani jednu verzi Čírtková, která je mluvčí policistů z kraje Vysočina, nechtěla potvrdit. Uvedla pouze, že se našlo expartnerovo auto, k čemuž policistům pomohlo upozornění veřejnosti. Místo nechtěla specifikovat, ale nebylo to prý v okrese Jihlava.

Úmrtí na Chrudimsku

Podle neoficiálních informací, které Novinky získaly z důvěryhodných zdrojů, se auto — šlo o červený vůz značky Hyundai — našlo na Chrudimsku. Už bylo převezeno do Jihlavy, kde by ho měli zkoumat tamní policisté, kteří případ vyšetřují.

Podle týchž zdrojů byl také na Chrudimsku nalezen mrtvý muž, jehož věk i jméno odpovídají hledanému.

Mluvčí pardubických krajských policistů Markéta Janovská potvrdila, že policisté měli kvůli úmrtí v noci z pátku a na sobotu výjezd. Práci měli v lokalitě nedaleko Medlešic na Chrudimsku, na silnici mezi Pardubicemi a Medlešicemi.

„Ano, vyjížděli jsme k úmrtí muže zhruba ve věku kolem 60ti let. V té době jsme jeho totožnost neznali. Okolnosti a příčiny úmrtí se nadále vyšetřují,“ řekla Právu. Ani ona ovšem nechtěla potvrdit spojitost s jihlavským případem.

Kromě prověřování tohoto úmrtí policisté také provádějí úkony trestního řízení v obci Štoky na Havlíčkobrodsku, kde muž bydlel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám