Hlavní obsah

Po zásahu GIBS v advokátních kancelářích je 10 obviněných, včetně policistů

– Praha • Aktualizováno

Policie obvinila po úterním zásahu deset lidí z několika trestných činů. Mezi nimi tři policisty a jednoho advokáta. Viní je například z krácení daní.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah GIBS v kancelářích na Václavském náměstí v Praze Video: Novinky

 
Článek

„V současné době probíhají výslechy, takže je zatím předčasné vyjadřovat se k tomu, zda bude u některého z obviněných podán návrh na vzetí do vazby,” uvedla mluvčí pražského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Desítka obviněných se údajně provinila pěti různými trestnými činy. Nejpřísnější trestní sazba - až osm let vězení - hrozí za krácení daní. Někteří údajně napomáhali k neoprávněnému pobytu cizinců, někteří se budou zpovídat i z neoprávněného přístupu k počítačovému systému.

Zdroj Práva již v úterý uvedl, že šlo o organizovanou skupinu, kterou vyšetřovatelé kromě dalších aktivit viní z úniků informací z trestních spisů.

Zásah inspekce se odehrával na několika místech v Praze. Detektivové prohlíželi například kancelář advokátky Beáty Kolcunové na Václavském náměstí. Při příchodu měli detektivové na sobě kukly a na rukou pásky s nápisem policie. [celá zpráva] Zda i Kolcunová je mezi obviněnými, není zatím jisté.

Prohlídky advokátních kanceláří se konaly pod dozorem advokátní komory, jak to požaduje zákon.

Reklama

Výběr článků

Načítám