Hlavní obsah

Servírka s kumpánem z hotelu v Jeseníku ukradli trezor, vyhodili ho z okna

– Jeseník
Právo, mhr

Policisté dopadli 33letou ženu a jejího o tři roky staršího komplice, kteří se podle nich vloupali časně ráno 7. prosince do jednoho z hotelů v Jeseníku a odcizili tam trezor s hotovostí přes sto tisíc korun. Žena v hotelu pracovala jako servírka. Právo o tom informovala ve středu policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Vzhledem k tomu, že žena v hotelu pracovala, měla podle mluvčí dvojice potřebné informace o jeho provozu a chodu. „Muž vyšplhal k oknu kanceláře, které je ve výšce 3,5 metru, a vypáčil ho. V kanceláři pak odcizil dva notebooky. Protože však s hlavní kořistí potřeboval pomoci, přizval si svou parťačku,“ uvedla Neubauerová.

Poté 60kilogramový trezor vyhodili z okna a odtáhli do svého bydliště. Byla v něm hotovost přes 100 tisíc korun a stravenky v hodnotě 10 tisíc korun.

Soukromé firmě vznikla škoda v celkové výši 143 000 korun. „Oběma pachatelům bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže,“ dodala Neubauerová s tím, že žena byla v minulých třech letech pro jiný přečin krádeže pravomocně odsouzena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám