Hlavní obsah

Z domu se valí zuřivé plameny, volal svědek. Hasiči po požáru našli tělo

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov
Aktualizováno

Jednu oběť si vyžádal v noci na neděli požár staršího rodinného domku v Přemyslovicích na Prostějovsku Na místě zasahovalo šest jednotek hasičů. Právu to v neděli sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár v Přemyslovicích zaměstnal šest jednotek hasičů.

Článek

Informaci o požáru podle něj dostali hasiči prostřednictvím linky tísňového volání krátce před dvaadvacátou hodinou. „Oznamovatel sdělil, že ze střechy se valí hustý kouř a z místností byly pozorovatelné zuřivé plameny,“ uvedl mluvčí.

Na místo podle něj postupně vyjeli profesionální hasiči z Konice, Prostějova a Olomouce i dobrovolní hasiči z Přemyslovic, Kostelce na Hané a Ptení.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár v Přemyslovicích zaměstnal šest jednotek hasičů.

„Jedné osobě se bohužel z hořících prostor nepodařilo včas dostat do bezpečí. Hasiči muže našli v jedné z místností již bez známek života. Další osoba z domu před plameny unikla, zraněná skončila v péči zdravotníků,“ konstatoval Hošák.

Příčina vzniku požáru a výše škody je dosud předmětem šetření. „Dům byl podle vlastníka odpojen od elektrické energie,“ dodal mluvčí hasičů s tím, že stav objektu po požáru posoudí statik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám