Hlavní obsah

Policie naháněla kapsáře v tunelech metra

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kapsář utekl v pondělí dopoledne před policisty do tunelu metra na lince A. Policisté ho našli po několika desítkách minut. Provoz metra byl obnoven před dvanáctou hodinou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál ve stanici metra Petřiny kolem jedenácté hodiny. „Kriminalisté pronásledovali podezřelou dvojici krátce po jedné krádeži. Jednoho zadrželi, druhý ale utekl do tunelu metra, kde po něm policisté pátrali,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Před dvanáctou hodinou jej policisté zadrželi v tunelu a provoz metra mezi stanicemi Dejvická a Nemocnice Motol byl obnoven. Dopravní podnik asi na hodinu prodloužil linku 119 a odklonil linku číslo 8.

„Oba zadržení jsou podezřelí z krádeže. Policisté také budou prověřovat, zda muž, který utekl do tunelu, nespáchal jiné protiprávní jednání, třeba porušením přepravního řádu metra. Eventuálně se budou zabývat také tím, jestli dopravnímu podniku nevznikla nějaká škoda,” uzavřel Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám