Hlavní obsah

Fanoušci Plzně uspěli s odvoláním proti trestu za uloupené šály, dva byli zproštěni viny

Právo, pab
Plzeň

Čtveřice fanoušků fotbalového klubu FC Viktoria Plzeň uspěla minulý týden s odvoláním proti trestům za napadení příznivců soupeře, během kterého jim sebrali klubové šály. Jak Právo zjistilo, dva z nich Krajský soud v Plzni minulý týden obžaloby z loupeže zprostil, zbylým dvěma výrazně zkrátil zkušební dobu u podmíněného trestu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

U odsouzených mladíků ponechal v platnosti dvouletý zákaz vstupu na plzeňský fotbalový stadión. Rozsudek je pravomocný.

K incidentu došlo 15. dubna 2015 po odehraném zápase, ve kterém domácí fotbalisté v odvetě s Teplicemi prohráli na penalty a ztratili postup do semifinále českého poháru.

Podle spisu obvinění mladíci sledovali tři fanoušky hostujícího týmu po odchodu ze stadiónu. U řeky Mže je pak napadli a chtěli po nich klubové vlajky. Jednoho z poškozených odtáhli k jezu, kde se s ním přetahovali o batoh. Z něho pak útočníci sebrali dvě klubové šály a z místa utekli. Policie je dopadla až později a obvinila je z loupeže. Klíčovým důkazem byly pachové stopy.

Nedostatek důkazů

Případ se projednával za zavřenými dveřmi, neboť většině z obžalovaných nebylo ještě 18 let. V odůvodnění rozsudku pak okresní soudkyně upozornila na to, že útočníci si počínali velmi surově a rozhodně nelze jejich jednání považovat za klukovinu.

Odvolací soud zproštění viny u dvou obžalovaných vysvětlil nedostatkem důkazů, zkrácení podmínky pak tím, že jde především o výchovný trest.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám