Hlavní obsah

Obviněný z vraždy ženy ve Dvoře Králové založil v cele požár

– Hradec Králové • Aktualizováno
Právo, Vladislav Prouza

Celu královéhradecké vazební věznice demoloval v pátek odpoledne 42letý muž obviněný ze čtvrteční vraždy 29leté ženy ve Dvoře Králové nad Labem. Muž zadržený policií krátce po činu zapálil ve vězeňské cele matraci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Přítrž destrukci cely, kde většina vybavení vandalským útokům odolá, okamžitě učinili zaměstnanci královéhradecké věznice. Ničitele rychle zpacifikovali a hořící matraci uhasili.

Muž podle mluvčí Vězeňské služby ČR Petry Kučerové nejednal s úmyslem se zabít, ale provokativním demonstrativním činem se chtěl jednoduše zviditelnit. „Praktiky podobných vězňů známe. Chtějí tímto jenom provokovat a upozornit na sebe. Leckdy se cítí nevinně stíhání s tím, že ve vězení jsou neoprávněně. Když už přestanou kopat do dveří, tak na sebe chtějí upozornit jinak,“ podotkla Kučerová.

Sirky nejsou problém

Sirky nebo zapalovač nepatří ve vazební věznici k zakázaným předmětům. „Vzhledem k tomu, že v prostorách věznice mají vymezené místo na kouření, tak by zápalky a zapalovače neměly představovat problém,“ míní mluvčí.

Muž podle policie vraždil v době, kdy se vyhýbal vězení. Tam měl po pravomocném rozsudku dávno nastoupit kvůli trestnému činu zanedbání povinné výživy. „Bylo po něm proto vyhlášeno celostátní pátrání,“ upřesnil policejní mluvčí Jan Čížkovský.

Oběť vraždy s celostátně hledaným mužem společně bydlela v jednom z bytů nedaleko královédvorského centra. „Okolnosti ženiny smrti, stejně jako motiv a přesný skutkový děj vraždy jsou předmětem dalšího vyšetřování,“ upřesnil Čížkovský.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám