Hlavní obsah

Chatu Dřevěnka ve Sloupu v Čechách zachvátily plameny

– Sloup
Novinky, luh

V pátek v nočních hodinách zachvátily plameny chatu Dřevěnka, která slouží k sezónnímu prodeji občerstvení. Jednotky hasičů požár uhasily do dvou hodin. Příčinou požáru bylo zřejmě cizí zavinění, informovala v pátek mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Foto: HZS LK

V pátek v nočních hodinách zachvátily plameny chatu Dřevěnka, která slouží k sezónnímu prodeji občerstvení.

Článek

Ve 2:45 ráno dostali hasiči hlášení o požáru dřevěné chaty nedaleko koupaliště v obci Sloup v Čechách. K požáru vyjely tři jednotky hasičů, profesionální hasiči z České Lípy, dobrovolná jednotka z Nového Boru a jednotka ze Sloupu v Čechách, která byla na místě jako první.

Foto: HZS LK

Jednotky hasičů oheň uhasily během dvou hodin

„Oheň zachvátil celý objekt o rozloze 6 × 12 metrů a při příjezdu hasičů se požár nacházel již ve třetí fázi hoření. Jednotky ihned začaly s hasebními pracemi. Plameny dostaly pod kontrolu ve 3:14 hodin, kompletně uhasit požár se podařilo zhruba o dvacet minut později. Nikdo nebyl zraněn,“ uvedla mluvčí.

Foto: HZS LK

Na místě zasahuje policejní psovod se speciálně cvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření

Na místě probíhá šetření vzniku požáru. Škoda na objektu ještě nebyla majitelem vyčíslena. „Na místě zasahuje policejní psovod se speciálně cvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření. Šetření bude ještě několik hodin pokračovat, ale již nyní se vyšetřovatelé požárů HZS LK vyjádřili, že za příčinou stojí pravděpodobně zavinění cizí osoby,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám