Hlavní obsah

Žena brala, vyráběla i prodávala drogy. A stíhají ji i za to, že přes zákaz řídila auto

– Olomouc
Právo, Petr Marek

Kriminalisté na Olomoucku stíhají 27letou narkomanku, která podle nich vozila z ciziny léky zneužitelné k výrobě drog, drogy vyráběla a také je prodávala. Kromě toho jí hrozí postih i za nedovolené řízení auta. Řízení měla totiž soudně zakázané. Za zmíněné delikty jí v případě odsouzení hrozí až pět let vězení. Informovala o tom v pondělí olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: Policie ČR

Žena drogy prodávala i užívala.

Článek

O ženu se policisté zajímali už delší dobu. Zadrželi ji na základě předchozího souhlasu státního zástupce minulý týden v pondělí. Byla zrovna v autě. Orientační test na drogy, který podstoupila, byl pozitivní na amfetamin.

„Ještě téhož dne byla provedena prohlídka vozidla, které obviněná řídila, a následujícího dne také domovní prohlídka v místě jejího současného bydliště. Při nich kriminalisté zajistili věci související s nelegální výrobou a distribucí drog a také několik gramů psychotropní látky pervitinu. Zajištěné věci budou zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz,“ konstatovala Urbánková.

Foto: Policie ČR

Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili věci související s výrobou drog.

Žena měla podle policistů v době od letošního ledna několikrát provézt z ciziny neoprávněně několik balení různých druhů léčiv obsahujících látku, která slouží k výrobě drog. Z nich měla vyrobit desítky gramů pervitinu, který v různém množství prodala několika lidem v oblasti měst Šternberk a Uničov.

Mezi její zákazníky patřili muži i ženy ve věku od 27 do 30 let. I ona sama je uživatelkou drog.

Žena je obviněna z nedovolené výroby a jiného nakládání s drogami, ale postih jí hrozí i za maření výkonu úředního rozhodnutí.

„Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se dopustila tím, že řídila motorové vozidlo, ačkoliv má rozsudkem Okresního soudu v Bruntále vysloven od listopadu letošního roku platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to na dobu 36 měsíců,“ dodala Urbánková.

Reklama

Výběr článků

Načítám