Hlavní obsah

Hlavní tah z Brna na Svitavy zablokovala hromadná nehoda

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

S velkými komplikacemi se museli potýkat řidiči jedoucí v pondělí ráno po frekventované silnici I/43 z Brna na Svitavy. V lesním úseku u Černé Hory na Blanensku totiž před sedmou hodinou ráno havarovala tři osobní auta a jeden kamión. Policisté museli silnici zcela uzavřít, doprava na objízdných trasách kolabovala.

Foto: HZS Jihomoravského kraje, .

Hromadná nehoda na tahu z Brna do Svitav

Článek

„Jednu osobu jsme vyprostili a poskytli jí první pomoc, po příjezdu záchranářů jsme ji předali do jejich péče. Silnice musela být zcela uzavřená. Nehoda si vyžádala celkem tři zraněné osoby,“ popsal situaci velitel zásahu.

Foto: HZS Jihomoravského kraje, .

Policisté za Černou Horou vraceli řidiče mířící na Brno zpět na Blansko, kde se při pondělní ranní špičce tvořily dlouhé kolony. Jen pár desítek metrů od místa pondělní nehody se přitom stala vážná havárie i v neděli odpoledne. Při srážce dvou osobních aut bylo zraněno pět lidí.

Silnice I/43 patří mezi nejnebezpečnější na Moravě, je totiž dlouhodobě přetížená. Nápravu by mohla přinést jedině nová dálnice z Brna na sever, jenže kvůli sporům o její trasu je stavba v nedohlednu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám