Hlavní obsah

Mladík bez řidičáku zběsile ujížděl kradeným autem centrem Trutnova, nakonec naboural

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Jednadvacetiletý řidič se snažil ujet dopravním policistům poté, co ho chtěli zkontrolovat při běžné silniční kontrole. Během zběsilé jízdy centrem Trutnova nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní řidiče. Mladík neměl řidičský průkaz a vozidlo bylo kradené, informovala ve čtvrtek mluvčí policie Šárka Pižlová.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič zběsilou jízdou ujížděl dopravním policistům, nakonec naboural do zábradlíVideo: Policie ČR

 
Článek

Zběsilou honičku odstartoval pokus dopravních policistů o běžnou silniční kontrolu. Jakmile však policista pokynul k zastavení, řidič okamžitě vůz otočil a začal ujíždět zpět do města. Dopravní policisté začali řidiče pronásledovat, když lustrací zjistili, že se jedná o kradené vozidlo.

Jednadvacetiletý mladík se všemožně snažil policistům ujet, centrem města ujížděl rychlostí až 100 km/h. V hustém provozu projížděl kruhové objezdy v protisměru a svou nebezpečnou a bezohlednou jízdou ohrožoval i ostatní řidiče.

Foto: Policie ČR

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič zběsilou jízdou ujížděl dopravním policistům, nakonec naboural do zábradlí

„Řidič na konci Trutnova nezvládl průjezd pravotočivé zatáčky a havaroval do zábradlí. On i jeho devatenáctiletá spolujezdkyně byli zadrženi a převezeni k lékařskému ošetření do místní nemocnice. Oba utrpěli zranění, řidič těžké a spolujezdkyně lehké,“ popsala ve čtvrtek mluvčí incident, ke kterému došlo přede dvěma týdny.

Foto: Policie ČR

Kradené vozidlo skončilo nabourané v zábradlí Staroměstského mostu v Trutnově

Mladík usedl za volant kradeného vozu bez řidičského průkazu a již v minulosti mu byl vysloven zákaz činnosti spočívající v řízení motorových vozidel, který však nadále nerespektuje. Zkouška na alkohol a test na drogy byly negativní.

Policisté navíc zjistili, že krátce před dopadením mladý řidič odcizil pohonné hmoty za necelým 1500 korun i přesto, že byl již v posledních třech letech za obdobnou majetkovou trestnou činnost odsouzen. Řidič je v současné době podezřelý ze spáchání přečinu krádež a porušování domovní svobody. Případem se nyní budou zabývat jičínští kriminalisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám