Hlavní obsah

Nejprve požár, pak nehoda. Dálnice D1 je na Vysočině podruhé uzavřena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kvůli střetu osobního a nákladního auta se v úterý odpoledne zastavil provoz na dálnici D1 ve směru na Prahu. K nehodě došlo na 91,3 kilometru dálnice, na místě přistál záchranářský vrtulník. Je to už druhá větší komplikace na dálnici během dne. Dopoledne byla komunikace uzavřena kvůli požáru dodávky.

Foto: ZZS MSK

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala mezi exity 104 Větrný Jeníkov a 90 Humpolec. Policistům byla oznámena ve 13.40. „Dodávka narazila zezadu do kamiónu," uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Podle ředitelky krajských záchranářů Vladislavy Filové byl 39letý řidič dodávky převeden na umělou plicní ventilaci a s těžkými zraněními převezen vrtulníkem do nemocnice v Brně - Bohunicích.

V úterý jde už o druhou komplikaci na D1. Na 80. kilometru zastavil krátce provoz v obou směrech požár dodávky naložené koberci. Příčinou byla pravděpodobně technická závada.

Kolem 11.10 se podařilo obnovit provoz ve směru na Prahu. Směr na Brno byl v jednom jízdním pruhu obnoven podle Čírtkové obnoven krátce po poledni. Od 13.30 je v místě provoz bez omezení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám