Hlavní obsah

Kamión na přejezdu v Chlumci uvěznily závory. Řidič před srážkou s vlakem utekl

– Chlumec nad Cidlinou
Novinky, jdu

Ke srážce nákladního automobilu s vlakem došlo v úterý večer v Chlumci nad Cidlinou na Královéhradecku. Ve středu o tom informovali policisté, podle nichž 67letý řidič cizí národnosti ignoroval výstražný signál a vjel na železniční přejezd těsně předtím, než spadly závory. Kamión tak na přejezdu uvízl. Než došlo ke srážce, řidič zvládl vyskočit. Nikdo tak naštěstí při nehodě nebyl zraněn.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Havarovaný kamión na Královéhradecku

Článek

Řidič s kamiónem značky DAF a návěsem značky Koegel směřoval na Nový Bydžov. Krátce před sedmou hodinou večer vjel v Chlumci nad Cidlinou na železniční přejezd, kde zrovna svítil výstražný signál a sklápěly se závory.

„Kamión poté zůstal stát na přejezdu mezi sklopenými závorami, přičemž řidič stačil vozidlo opustit ještě před příjezdem vlaku a zachránil si tak zřejmě život,“ popsala průběh nehody mluvčí policie Lenka Burýšková.

Foto: Policie ČR

Hasiči museli po srážce řešit únik provozních kapalin z kamiónu

Do pravého boku vozidla narazil zpožděný rychlík jedoucí z Hradce Králové směrem na Prahu. „V době nehody se v osobním vlaku nacházelo cca 80 cestujících. Při nehodě nebyl nikdo naštěstí zraněn,“ dodala Burýšková.

Policisté nepotvrdili ovlivnění alkoholem ani technickou závadu na vozidle. Hasiči, kteří byli po srážce na místo přivoláni, museli řešit únik provozních kapalin z kamiónu.

Foto: Policie ČR

Ve vlaku cestovalo 80 lidí, nikdo naštěstí nebyl zraněn

„Na vlaku byla předběžná škoda odhadnuta na cca 250 tisíc korun, na nákladním vozidle 2,2 milióny korun. Další škoda ve výši cca 150 tisíc korun vznikla na kolejích, pražcích a na výhybce,“ informovala dále Burýšková. Celkově tak škoda přesáhla dva a půl miliónu korun.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Srážka vlaku s kamiónem se obešla bez zranění.

Provoz na trati byl na několik hodin přerušený, náhradní doprava byla zajišťována autobusy.

Nehodu policisté dále vyšetřují. Kvůli tomu, že řidič z nedbalosti ohrozil sebe i přibližně 80 cestujících ve vlaku, hrozí mu až pět let ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám