Hlavní obsah

Senior chtěl vytáhnout předmět z betonové skruže, na celý den v ní uvízl

Právo, mh
Brno

Pozorný kolemjdoucí v Brně o uplynulém víkendu s vysokou pravděpodobností výrazně přispěl k záchraně života staršího muže. Když šel kolem železniční trati v Kaštanové ulici, všiml si v betonové skruži pod železničním náspem vzpříčené lidské postavy. Proto přes linku 156 předal informaci městské policii a na jih Brna vyrazili strážníci, kteří muže vyprostili.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana zaklíněného seniora v BrněVideo: MP Brno

 
Článek

„Strážníci tam v betonové rouře opravdu našli dvaasedmdesátiletého muže, který si stěžoval na silné bolesti nohou. Když se hlídka přesvědčila, že nemá jiné problémy s hybností, především v oblasti páteře, rozhodla se ho vyprostit,“ popsal neobvyklý případ mluvčí Jakub Ghanem.

Vlastními silami ho strážníci opatrně vytáhli ven a dozvěděli se od něj, že se ve skruži zaklínil už v ranních hodinách. „Vlezl tam prý pro předmět, který mu z dálky připadal zajímavý, ale když si ho prohlédl zblízka, zjistil, že ho vlastně nepotřebuje. Jenomže při pokusu dostat se ven ve skruži uvázl a bolestivě si přisedl nohu,“ konstatoval Ghanem.

Silně roztřeseného, podchlazeného a vyčerpaného muže si potom převzali přivolaní zdravotníci a převezli ho do nemocnice.

Související témata:

Výběr článků

Načítám