Hlavní obsah

V Ostravě se srazily tramvaje, 11 zraněných

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Dvě tramvaje se srazily v pátek v časných ranních hodinách v Ostravě-Porubě. Záchranáři ošetřili 11 lidí se středně těžkými nebo lehkými zraněními. Příčinu střetu vyšetřuje policie, zatím vše nasvědčuje tomu, že jedna z tramvají nedobrzdila a narazila do vozu před sebou.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Nehoda tramvají v Ostravě

Článek

Nehoda se stala v městské části Ostrava-Svinov. „Jednapadesátiletý řidič tramvaje zřejmě nevěnoval náležitou pozornost situaci v provozu,” informovala mluvčí policie Gabriela Holčáková.

„Pravděpodobně opožděně zareagoval na před ním jedoucí tramvaj. Tato tramvaj měla zastavovat před křižovatkou. Došlo k nárazu tramvaje do před ní jedoucí tramvaje,” dodala.

Záchranáři ošetřovali 11 lidí, všichni byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. „Jednalo se o osm žen a tři muže ve věku mezi 34 a 66 lety. Utrpěli vesměs středně těžká nebo lehká zranění v oblasti hlavy, hrudníku nebo páteře,” uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Na místě zasahovali i hasiči. „Po příjezdu na místo události hasiči zabezpečili tramvajová vozidla před požárem, asistovali zdravotnické záchranné službě s ošetřením raněných a jejich transportem do připravených sanitních vozů,“ uvedl mluvčí hasičů Lukáš Popp. Hasiči také pomáhali s usměrňováním dopravy a úklidem silnice, na níž se z tramvají vysypalo sklo, dodal Popp.

Holčáková požádala případné svědky kolize, aby se ozvali na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám