Hlavní obsah

Zkrvavený muž vyskočil na Chebsku na sanitku a rozmlátil čelní sklo

– Cheb

Zakrvácený třicetiletý muž zaútočil v sobotu večer na záchranáře na Chebsku. Sanitku zastavil a holýma rukama rozbil čelní sklo. Opilého muže policisté zadrželi a odvezli do nemocnice, kde jej hlídají.

Foto: ZZS Karlovarského kraje

Rozbitá sanitka karlovarských záchranářů

Článek

Sanitka kolem 18. hodiny spěchala ke zraněnému pacientovi, když ji do cesty v Plesné skočil muž, který krvácel a měl poraněný obličej. Záchranáři zastavili a chtěli muži pomoci.

„V tom začal muž řvát, sprostě nadávat, naskočil na přední sklo a kompletně ho zkrvavil a rozbil holýma rukama. Záchranáři se snažili ujet, on však mlátil do celé sanity a začal se do ní dobývat. Dokud jej nezpacifikovala přivolaná policie,“ uvedli záchranáři na svém Facebooku.

„Policisté třicetiletého muže zadrželi a převezli do nemocnice v Chebu s poraněnou rukou, kde ho střeží. Dechová zkouška ukázala 1,84 promile. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu poškození cizí věci,“ řekl Novinkám mluvčí policie Daniel Dvořák.

Záchranáři zraněni nebyli. Důvod útočníkova jednání policisté zatím neznají.

Incident okomentoval také ředitel karlovarských záchranářů Roman Sýkora. „Záchranáře i policii překvapila obrovská míra agrese. Bohužel tyto incidenty jsou stále častější a záchranná služba Karlovarského kraje podnikne kroky a bude žádat nově zvolené poslance, z nichž je mnoho známých záchranářů, o tvrdší postihy těchto nebezpečných individuí,“ konstatoval Sýkora.

Reklama

Výběr článků

Načítám