Hlavní obsah

Způsobil vážnou nehodu a ujel, pro zraněné letěl vrtulník

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stará Ves nad Ondřejnicí

Policie ve středu zveřejnila podrobnosti k dopravní nehodě, která se stala už v září ve Staré Vsi nad Ondřejnicí. Načapaní zloději zde tehdy způsobili vážnou nehodu, od níž ujeli. V havarovaném voze přitom zůstali zaklíněni dva lidé, kterým pomohli až jiní řidiči. Zraněné musel do nemocnice přepravit vrtulník.

Foto: Radim Kijonka, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala ve Staré Vsi nad Ondřejnicí na Frýdecko-Místecku u místního hřbitova, kam přijelo auto se dvěma zloději. Ti se snažili vloupat do jiného vozidla, ale byli vyrušeni náhodným svědkem a začali z místa ujíždět.

Při vjezdu na hlavní silnici ale nedali přednost projíždějícímu citroënu, který po vzájemné srážce aut skončil ve stromu. V autě cestoval muž se ženou, oba byli zaklíněni a utrpěli vážné zranění.

„Dnes již obviněný čtyřicetiletý řidič vozidla značky Škoda po střetu sešlápl plyn, a aniž by poskytl zraněným osobám první pomoc, z místa nehody ujel. Svědomí jej nedohnalo ani v následujících dnech, kdy o dopravní nehodě mlčel a celou událost neoznámil příslušným orgánům,“ uvedla mluvčí policie Lenka Sikorová.

Dvacetkrát soudně trestaný

Oba zraněné z místa musel transportovat vrtulník. „Pomoc zaklíněné posádce přivolali až náhodní kolemjedoucí, kteří se zraněnému muži a ženě snažili ještě před příjezdem záchranářů poskytnout první pomoc. Několik minut po ohlášení nehody se k místu sjely všechny složky integrovaného záchranného systému včetně letecké záchranné služby,“ dodala mluvčí.

Policie začala po vozidlu, které nehodu způsobilo, pátrat. Po třech dnech ho zastavila na ulici Orlovské v Ostravě. Za jeho volantem seděl jednačtyřicetiletý muž, který byl spolujezdcem viníka nehody. Následně se policie dostala na stopu i řidiči, který nehodu způsobil.

Policie nyní zjišťuje motivy ujetí. Kromě toho, že způsobil velmi vážnou nehodu a předtím se se svým kumpánem snažil vloupat do zaparkovaného auta, hraje svou roli i fakt, že jde o recidivistu, kterému nyní hrozí nepodmíněný trest. V minulosti byl totiž již dvacetkrát soudně trestán za různé zločiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám