Hlavní obsah

Zdrogovanému popeláři na Ruzyni ujel vůz, skončil převrácený na zahradě

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Popelářské auto bez řidiče se v úterý odpoledne převrátilo v pražské čtvrti Ruzyně do zahrady rodinného domu. Po cestě nabouralo dvě další auta. Policisté následně zjistili, že muž, který měl vůz řídit, byl pod vlivem drog.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda popelářů v PrazeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala v ulici Kralupská kolem jedné hodiny odpoledne. „Pracovníci vysypávali popelnice a všichni tři z auta vystoupili. Vůz se následně samovolně rozjel a převrátil se. Policisté zjistili, že řidič popelářského auta je pod vlivem drog,“ sdělil bez bližších informací mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Vše zatím nasvědčuje tomu, že vůz byl špatně zabrzděn. Při jízdě naboural také obytné a osobní auto. Škoda zatím vyčíslena nebyla, nehodu policisté dále vyšetřují.

K vyproštění kuka vozu byli přivoláni pražští hasiči, podle své mluvčí Kateřiny Suchánské však není v jejich silách ho vyprostit. „Zasypali uniklé látky a zajistili vůz proti požáru. V našich silách ale není vozidlo vyprostit, a proto byla povolána specializovaná firma,“ řekla Novinkám Suchánská.

„Muž, ročník narození 1980, utrpěl lehké poranění horní končetiny a po ošetření byl převezen do vojenské nemocnice,“ sdělila mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Pražské služby případ nechtěly komentovat. „Tato ojedinělá a politováníhodná událost je nyní v šetření Policie ČR. Do konce vyšetřování nebudeme situaci více komentovat,” uvedl její mluvčí Radim Mana.

Reklama

Výběr článků

Načítám