Hlavní obsah

V maskách Santy přepadli veselici a stříleli na pořadatele. Policie posílá případ k soudu

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Dva bratři v maskách Santa Clause při jarní zábavě s tradičním pálením čarodějnic v obci na Zlínsku ukradli pokladnu s téměř 100 tisíci korunami a při útěku stříleli na své pronásledovatele. Policisté nyní podali návrh na jejich obžalobu.

Foto: Policie ČR

Čepice použitá při krádeži

Článek

„Po pěti měsících vyšetřování míří případ zatím netrestaných mladíků ve věku 20 a 23 let k soudu. Kriminalisté je stíhali pro trestné činy krádež a výtržnictví, které spáchali ve spolupachatelství. Oba bratři se k tomu, co je jim kladeno za vinu, přiznali,“ informovala v pátek mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Monika Kozumplíková.

Podle policejních informací se bratři na akci důkladně připravovali. Kromě maskování se pro případ, že by je po krádeži někdo pronásledoval, vybavili plynovými pistolemi a sprejem se slzným plynem. Ze svého vozidla, které měli připraveno k úniku, odstranili zadní registrační značku.

„S ukradenou pokladnou utíkali a pronásledovatele z ochranky akce chtěli zastrašit výstřely z pistole. Ti je však dostihli právě u vozu. Policisté je pak převezli do policejní cely,“ popsala mluvčí.

V případě odsouzení nyní hrozí mladíkům trest až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám