Hlavní obsah

V restauraci v Hlinsku vybuchl plyn, nikdo nebyl zraněn

Právo, ČTK, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrudim
Aktualizováno

V Hlinsku na hlavním náměstí vybuchl ve středu večer plyn v restauraci. Nikdo nebyl zraněn, budova je ale poškozená, její okolí je uzavřeno a místo střeží policisté. Ve čtvrtek to řekla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Foto: HZS Pardubického kraje

Interiér restaurace v Hlinsku poničené výbuchem plynu.

Článek

Odstraňování následků bude pokračovat ve čtvrtek dopoledne.

Čtyři jednotky hasičů vyjížděly k výbuchu plynu ve středu ve 20:35. „Na místě došlo k požáru, propadnutí stropu, poškození nosných zdí a posunutí střechy,” uvedla mluvčí. Na místo byl povolán statik a hasiči s kontejnerem na zabezpečení budov. Nebezpečné části hasiči strhli.

V nočních hodinách byl zásah ukončen, bylo by nebezpečné dále pokračovat v odstraňování následků z důvodu narušení statiky budovy, dodala mluvčí.

Majitel objektu Právu vysvětlil, proč při tak silné explozi nebyl nikdo zraněn. Restaurace podle něj nebyla v provozu, protože pronajímatel - pivovar Rychtář - zde dal výpověď podnájemci, který se ve středu z provozovny odstěhoval.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Zničená restaurace v Hlinsku s majitelem objektu.

Odvezl si i sporák z kuchyně, ventil na potrubí zřejmě dostatečně netěsnil. V patře majitel provozoval malý bar, v něm byl v tu chvíli jen personál. Většina výbuchu z přízemí směřovala tlak okny ven, později se propadl strop do patra, kde jinak nebyly větší škody ani na zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám