Hlavní obsah

Týraná holčička odebraná pěstounce v nemocnici zemřela

Právo, pab

Dvouletá holčička, kterou podle policie týrala její pěstounka z Rokycanska, v nemocnici zemřela. Právu to ve středu potvrdila policejní mluvčí Hana Kroftová. Podle ní příčinu smrti objasní až soudní pitva.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Dívenku minulý čtvrtek převezla do nemocnice záchranná služba ve vážném stavu. Poté se začali případem zabývat policisté. Později obvinili z ublížení na zdraví a týrání svěřené osoby 25letou ženu. Soud ji v sobotu poslal do vazby. [celá zpráva]

Právní kvalifikace se pravděpodobně změní z těžkého ublížení na zdraví na ublížení na zdraví s následkem smrti.

„Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že manželský pár měl od července letošního roku svěřeny do pěstounské péče dvě nezletilé děti, přičemž ze strany 25leté ženy mělo docházet k týrání staršího dítěte. To vyvrcholilo minulý týden, kdy dítě skončilo v lékařské péči,“ sdělila už dříve Kroftová.

Právo zjistilo, že se jednalo a svěření dětí do příbuzenské pěstounské péče.

Podle údajů z ministerstva práce a sociálních věcí počet případů týrání dětí v náhradní rodinné péči přibývá. Od roku 2009, kdy ministerstvo vede tuto statistiku, došlo ke čtyřnásobnému nárůstu. Jen za loňský rok to bylo 65 případů.

Celkem je v České republice evidováno přes 11 tisíc pěstounů, z toho osm tisíc jsou příbuzní dětí a zbytek jsou cizí lidé.

Reklama

Výběr článků

Načítám