Hlavní obsah

Pěstounku z Rokycanska policie obvinila z týrání dvouleté holčičky

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rokycany

Ve vazbě skončila v sobotu 25letá žena z Rokycanska pro podezření, že týrala jedno ze dvou nezletilých dětí, které měla svěřené do pěstounské péče.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Žena je stíhána pro zločin těžkého ublížení na zdraví a týrání svěřené osoby,“ potvrdila v pondělí Právu policejní mluvčí Hana Kroftová. Bližší podrobnosti s ohledem na citlivost případu nesdělila.

Pouze doplnila, že policie konala na základě oznámení od záchranné služby, která v bytě ženy zasahovala minulý čtvrtek. „Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že manželský pár měl od července letošního roku svěřeny do pěstounské péče dvě nezletilé děti, přičemž ze strany 25leté ženy mělo docházet k týrání staršího dítěte. To vyústilo minulý čtvrtek, kdy dítě skončilo v lékařské péči,“ sdělila Kroftová.

Právo zjistilo, že se jedná o dvouletou holčičku. Její stav je podle zpráv z nemocnice stabilizovaný. „Případ je nadále v šetření,“ uzavřela Kroftová.

Reklama

Výběr článků

Načítám