Hlavní obsah

Při srážce dvou aut v Hanušovicích se zranili tři lidé

Právo, mhr
Hanušovice
Aktualizováno

Tři osoby utrpěly v sobotu ráno zranění při nehodě dvou osobních aut v Hanušovicích na Šumpersku. Jedno z nich po srážce narazilo do sloupu veřejného osvětlení. Jeho řidič požil před jízdou alkohol. Právu to sdělil policejní mluvčí František Kořínek.

Ranní nehoda dvou automobilů v HanušovicíchVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Nehoda se podle něj stala v 5:20 hodin na ulici Hlavní. „Podle dosavadních výsledků šetření, dostal řidič vozidla BMW z dosud nezjištěných příčin smyk, vjel do protisměru, kde se jeho vozidlo bočně střetlo s přední částí auta značky Chevrolet. BMW bylo po nárazu odhozeno mimo silnici, kde se levým bokem opřelo do sloupu veřejného osvětlení. Jeho řidič zůstal v autě zaklíněn,“ uvedl Kořínek.

Při nehodě podle něj utrpěli zranění kromě řidiče BMW také dva lidé, kteří cestovali ve druhém vozidle. „Řidič BMW nadýchal při orientační zkoušce 1,52 promile alkoholu,“ poznamenal policejní mluvčí s tím, že muži nyní hrozí až rok vězení.

Na místě zasahovali i profesionální hasiči z Šumperka a místní dobrovolní hasiči, kteří také vyprostili muže, který zůstal zaklíněn v autě. Zraněné převzali do své péče zdravotničtí záchranáři.

„Hasiči zabezpečili havarovaná vozidla proti vzniku požáru a učinili nutná opatření v souvislosti s poškozeným sloupem osvětlení,“ konstatoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

„Na každém z aut vznikla škoda předběžně vyčíslená na 60 tisíc korun, na sloupu veřejného osvětlení pak 50 tisíc korun,“ dodal Kořínek. Bližší okolnosti nehody dosud policie šetří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám