Hlavní obsah

Muž měl v Praze a okolí znásilnit pět dívek. Z výtahu je zatáhl do sklepa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Nejméně pět znásilněných dětí v Praze a středních Čechách má na svědomí podle policie 40letý muž. Dívky měl znásilnit ve sklepích domů. Nejstarší případ je z roku 1999. Policie o kauze informovala ve čtvrtek s tím, že hledá případné další oběti.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policisté stíhají čtyřicetiletého muže, který podle obvinění v pěti případech znásilnil dívky ve věku mezi 9 až 14 lety. Tři z těchto znásilnění se odehrála mezi lety 1999 až 2002 v Praze. Další dva případy kriminalisté evidují ve Středočeském kraji,“ informoval mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Pražské případy se odehrávaly podle stejného scénáře. Muž s vytipovanou dívkou nastoupil v domě do výtahu a sjel s ní do sklepa. Tam ji podle kriminalistů znásilnil.

Detektivové se domnívají, že obětí může být jak v metropoli, tak středních Čechách víc. Obracejí se proto na poškozené, které podobné případy nenahlásily, aby se ozvaly na linku 158.

Je ve vazbě

Policie o případu informovala až teď. „Muže se podařilo nyní odhalit díky testům DNA u posledních dvou případů z roku 2007 a 2013. Více informací ale poskytovat zatím nemůžeme,” podotkl Daněk. Soudce vzal muže v minulých dnech do vazby, za trestný čin znásilnění mu hrozí až 12 let vězení.

„Případ vyšetřují velmi zkušení kriminalisté z mravnostního oddělení, kteří garantují naprostou anonymitu a profesionální přístup. Žádná z případných poškozených se tedy nemusí obávat jakéhokoliv narušení soukromí. V případě potřeby jim může být poskytnuta i odborná pomoc ze strany psychologa,“ uzavřel Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám