Hlavní obsah

Na Zábřežsku ordinovala opilá lékařka, pod vlivem ji nachytali i za volantem

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opilá lékařka ordinovala minulý týden ve středu v malé obci na Zábřežsku. Přišli na to policisté, kteří ji do ordinace přijeli zkontrolovat z podnětu pacientů. Navíc ji ještě tentýž den přistihli pod vlivem alkoholu i za volantem.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Lékařce nyní hrozí za ohrožení pod vlivem návykové látky až tři roky za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Právo o tom ve středu informovala šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Vše se podle ní odehrálo v dopoledních hodinách. „U lékařky jsme provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 2,16 promile alkoholu. Opakovanou dechovou zkouškou jsme naměřili 2,05 promile alkoholu. S těmito hodnotami lékařka souhlasila a ke své míře ovlivnění alkoholickými nápoji uvedla, že předchozího dne do 23.00 hodin vypila blíže neupřesněné množství vína a tvrdého alkoholu,“ uvedla mluvčí.

Podruhé policisté na lékařku „narazili“, když řídila motorové vozidlo. Po vyzvání se dobrovolně podrobila dechovým zkouškám a byly jí opakovaně naměřeny hodnoty lehce pod dvě promile alkoholu. „S tím souhlasila a lékařské vyšetření spojené s odběrem krve nežádala. Na místě jsme jí zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu,“ dodala Vybíhalová.

Reklama

Výběr článků

Načítám