Hlavní obsah

Na autobus v Radotíně jsem nestřílel, tvrdí mladík. Dveře prý rozbil kamenem

– Praha
Novinky, hro

Policie zahájila trestní stíhání v úterý zadrženého mladíka, kterého podezírá ze střelby na autobus MHD v Praze-Radotíně. Jednadvacetiletý muž však tvrdí, že nestřílel - výplň předních dveří prý rozbil kamenem. Úkolem kriminalistů je nyní jeho výpověď potvrdit, či vyvrátit, uvedl v pátek mluvčí pražské policie Jan Daněk.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž v pražském Radotíně vystřelil na autobusVideo: Novinky

 
Článek

Incident se stal v úterý večer v Praze-Radotíně na stanici Prvomájová. Daněk tehdy uvedl, že se muž s řidičem autobusu pohádal, protože mu nedovolil nastoupit se psem bez nasazeného košíku. „Muž následně na autobus vystřelil,” řekl Novinkám v úterý večer Daněk. [celá zpráva]

Policisté posléze nedaleko zastávky zadrželi podezřelého jednadvacetiletého muže. Ten se podle Daňka při následném výslechu k rozbití skleněné výplně předních dveří autobusu MHD přiznal. „Uvedl, že na autobus hodil kámen,” informoval v pátek Daněk.

O údajné střelbě zprvu hovořili podle policie svědci události. V autobusu bylo v době incidentu 15 cestujících. Při události nebyl nikdo zraněn. Kriminalisté nyní zjišťují, jakým způsobem byly dveře skutečně poškozeny.

Mladík nyní čelí trestnímu stíhání pro trestné činy poškození cizí věci a výtržnictví, za což mu hrozí až dva roky vězení. U výslechu podle Daňka svého jednání litoval a slíbil uhradit i vzniklou škodu. Tu řidič autobusu vyčíslil na 25 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám