Hlavní obsah

Na autobus s 15 cestujícími v Praze-Radotíně někdo střílel

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po předchozí rozepři s řidičem pražského dopravního podniku vystřelil v úterý večer muž na autobus MHD v Praze-Radotíně na stanici Prvomájová. Podezřelého zadrželi policisté zhruba 100 metrů od místa činu. Incident se obešel bez zranění.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž v pražském Radotíně vystřelil na autobusVideo: Novinky

 
Článek

„Podle prvotních informací mělo dojít ke konfliktu mezi řidičem autobusu a mužem, který chtěl nastoupit dovnitř. Protože však měl u sebe psa, který neměl nasazený košík, odmítl ho řidič do autobusu pustit. Muž následně na autobus vystřelil," řekl Novinkám v úterý večer policejní mluvčí Jan Daněk.

V autobuse tou dobou cestovalo 15 pasažérů. Všichni vyvázli bez zranění. Na místo okamžitě zamířilo několik policejních hlídek. „Dotyčný z místa po incidentu odešel neznámo kam. Policisté proto po něm pátrali po okolí," doplnil mluvčí.

Jak zjistil reportér Novinek na místě, podezřelého mladého muže se podařilo policistům vypátrat zhruba 100 metrů od místa činu. Shodou okolností se totiž v Radotíně konala bezpečnostní akce, policisté byli na místě incidentu prakticky okamžitě po jeho oznámení.

Zda vystřelil na autobus právě vypátraný mladý muž, není zatím jasné. Stejně tak není jasné, jakým typem zbraně pachatel střílel. Daněk ve středu ráno uvedl, že policisté stále netuší, zda zadržený je pachatelem. „Není jisté ani to, zda k poškození autobusu došlo střelbou. Policisté podrobnosti stále zjišťují,” konstatoval.

Policisté v okolí autobusu hledali nábojnici. Kriminalisté pak zajistili potřebné stopy. Okolí místa činu bylo uzavřeno páskami. Případem se pražští policisté i nadále zabývají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám