Hlavní obsah

Svůdník žen vylákal z obětí 2,5 miliónu. Policie hledá další poškozené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Deset žen již podle policie podvedl 31letý muž z Prahy, který se s nimi seznámil na internetu a pak z nich vylákal peníze. Ty však nevracel. Muž, který se vydával za Dominka Dona, je již ve vazbě a policisté hledají další poškozené.

BEZ KOMENTÁŘE: Převoz obviněného mužeVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté o dotyčném muži neinformovali poprvé. Již před rokem požádali poškozené ženy, aby se přihlásily. Na výzvu reagovala jedna poškozená. Během roku si svůdník žen změnil jméno, aby zřejmě mohl pokračoval v trestné činnosti. V té mu nezabránilo ani obvinění z podvodu a zpronevěry, a proto v září skončil ve vazbě.

„Od poškozených si stíhaný muž půjčoval peníze pod různými legendami. Nejčastěji tvrdil, že je potřebuje na pronájem bytu, na provoz firmy nebo na licenci k pracovnímu projektu. Jedna z poškozených mu dokonce půjčila 900 tisíc korun,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

Muž obviněný z podvodu a zpronevěry

Podle něj evidují policisté celkem deset poškozených žen, ze kterých vylákal téměř 2,5 miliónu korun.

„Touto cestou se opět obracíme na veřejnost a hledáme další případné poškozené. Jestliže jste se také staly obětí muže zachyceného na obrázcích, ozvěte se na linku 158. Za shora uvedené trestné činy v případě odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi,“ uzavřel Daněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám