Hlavní obsah

Soud poslal muže z Břeclavi za znásilnění nezletilého na 2,5 roku do vězení

Trest 2,5 roku vězení udělil Krajský soud v Brně muži z Břeclavi, který znásilnil nezletilého chlapce a další zneužil. Soud mu také nařídil sexuologické ústavní léčení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle obžaloby dvaadvacetiletý muž znásilnil nezletilého chlapce, další zneužil. Rozsudek není pravomocný, strany si ponechaly lhůtu pro případné odvolání, řekla mluvčí soudu Eva Sigmundová.

Muže obžaloba viní ze zneužívání, znásilnění a navazování nedovoleného kontaktu, trestných činů se dopustil mezi lety 2011 a 2016. Jak už dříve uvedla státní zástupkyně Iveta Eichlerová, muž jednoho chlapce vylákal do sklepa panelového domu, kde s ním měl anální styk. Dalšího prý osahával na chodbě domu.

Svlékl se sám, tvrdil 

Po dalších několika nezletilých požadoval přes sociální síť fotografie, kde jsou nazí, chtěl jejich spodní prádlo a nabádal je i k setkání, kde je podle obžaloby chtěl zneužít. Některým také poslal foto svého přirození.

Muž u soudu vypovídat nechtěl, předseda senátu ale přečetl výpověď obžalovaného na policii. Podle ní si nezletilý chlapec sám svlékl kalhoty, muž ho údajně k ničemu nenutil.

Soud se případem začal zabývat na konci srpna. Vypovídala mimo jiné soudní znalkyně z oboru zdravotnictví, otec jednoho ze školáků a tři z obětí, dva chlapci a jedna dívka. Na podání odvolání mají strany osm dní od doručení rozsudku.

Reklama

Výběr článků

Načítám