Hlavní obsah

V Uherském Brodu hořel dům, při požáru byli dva lidé zraněni

Právo, mhr

Rozsáhlý požár zachvátil v sobotu odpoledne jednopodlažní rodinný dům v Havřicích, místní části Uherského Brodu. Dva lidé při něm utrpěli zranění. Odhadovaná škoda je pět miliónů korun. Právo o tom informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár rodinný dům zcela zničil.

Článek

Požár, který vypukl kolem 16. hodiny, podle něj zasáhl celý dům i s dílnami a přístavbami. Na místě ještě po 18. hodině zasahovalo kromě dvou jednotek profesionálních hasičů i sedm jednotek dobrovolných hasičů z blízkého okolí.

„Požár se v době příjezdu hasičů šířil z části dvoru na celý rodinný dům a střechy, došlo k propadávání stropů a střešních konstrukcí,“ řekl Právu v podvečer Netopil. „Dům je i s přístavky zničený, ale hasičům se podařilo zabránit rozšíření ohně na sousední řadový dům,“ poznamenal mluvčí.

Hasiči, kteří podle něj musejí zasahovat s použitím dýchací techniky, mají na místě mj. jedenáct cisteren, automobilní žebřík a také kontejner na obměnu a doplňování lahví dýchací techniky.

Při požáru utrpěl popáleniny majitel domu. Zdravotnická záchranná služba jej převezla do nemocnice. Druhým zraněným je dobrovolný hasič. „Došlo u něj k přehřátí organismu a je také v péči zdravotníků,“ dodal Netopil.

Příčina vzniku požáru je dosud předmětem šetření. Známa ještě není ani výše škody, kterou oheň způsobil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám