Hlavní obsah

V Ostravě hořel domov pro seniory

Ostrava
Aktualizováno

Při nočním požáru střechy v Domově pro seniory Kamenec ve Slezské Ostravě museli hasiči do společenské místnosti v přízemí objektu evakuovat 62 lidí včetně imobilních, osm z nich bylo ošetřeno. Dva lidé byli převezeni do nemocnice, řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela. Policisté případ vyšetřují jako obecné ohrožení z nedbalosti.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči zasahují při požáru střechy domova pro seniory v Ostravě.

Článek

„Zničena byla gumoplastová střešní krytina i s polystyrenovým zateplením pod ní na části střechy, asi na ploše 20 krát 15 metrů. Příčina vzniku požáru ani škoda zatím nebyly stanoveny,” uvedl Kůdela.

Profesionální i dobrovolní hasiči k požáru v Bohumínské ulici, který byl viditelný i z okolí, vyjížděli v pátek před 21:00. „Hasiči dostali oheň pod kontrolu za necelou půlhodinu, a to hašením jak ze střechy, tak dvěma automobilovými žebříky. Oheň tak stačil zničit pouze střešní krytinu a polystyren, hlouběji do střešní a stropní konstrukce se nedostal,” upřesnil mluvčí.

Po uhašení se mohli senioři vrátit zpět do svých pokojů, s výjimkou těch v nejvyšším patře, které byly při hašení zasaženy vodou. Lidé z nejvyššího patra byli přemístěni na jiné pokoje v domově.

Policejní mluvčí Gabriela Holčáková dodala, že policisté ohledali místo události, pořídili fotografickou dokumentaci a zajistili stopy, které budou zkoumat znalci. Policisté také vyslechli několik svědků, další výslechy ještě budou.

„Kriminalisté shromažďují veškerá fakta ke zjištění příčin požáru," řekla Holčáková. Policisté případ vyšetřují jako obecné ohrožení z nedbalosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám