Hlavní obsah

Z okna budovy České televize vypadl muž, svědci jej resuscitovali

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští záchranáři vyjeli v pátek odpoledne k pádu člověka z budovy České televize na Kavčích horách. Svědci i záchranáři muže resuscitovali.

BEZ KOMENTÁŘE: Pád z okna budovy České televizeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Neštěstí se stalo kolem třetí hodiny odpoledne. Záchrannou službu přivolal na místo svědek.

Do areálu České televize vyjel kromě posádky sanitky i lékař a inspektor. „Během hovoru se stav muže začal zhoršovat, a proto dispečerka započala se svědky telefonicky asistovanou resuscitaci. Posádka byla na místě za sedm minut a resuscitaci si následně převzala,“ řekla Novinkám mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

„Záchranáři pokračovali v oživování asi třicet minut, třiašedesátiletý muž ale utrpěl vážné mnohočetné poranění, kterému podlehl,” dodala po ukončení zásahu Poštová.

Případem se zabývá policie. „Dostali jsme oznámený pokus o sebevraždu z okna třetího patra budovy. Více informací zatím nemáme,” uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Česká televize se k neštěstí nechce vyjadřovat. „Nebudeme to jakkoliv komentovat,“ řekla Novinkám mluvčí ČT Karolína Blinková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám