Hlavní obsah

Muž po hádce podpálil dům, málem v něm uhořeli dva lidé

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk
Aktualizováno

Dva lidé málem uhořeli v Zábřehu na Šumpersku kvůli 48letému muži, kterého natolik rozčílila slovní a fyzická potyčka se starším spolubydlícím v rodinném domě, že ve svém pokoji založil požár. Následně odešel do hospody, kde personál požádal, aby přivolal hasiče. Nikomu přitom neřekl, že v hořícím domě jsou lidé. Přiotrávené muže ve věku 60 a 62 let z hořícího domu hasiči zachránili.

Foto: Policie ČR

Oheň rodinný dům značně poškodil.

Článek

Případ se odehrál letos 16. března v pozdních večerních hodinách. Kriminalisté již muže obvinili z pokusu o dvojnásobnou vraždu. V pátek o tom informoval vedoucí odboru obecné kriminality krajského policejního ředitelství v Olomouci Jan Lisický.

Osmačtyřicetiletý muž, který měl v domě pronajatý pokoj, se podle něj vrátil opilý z restaurace a dostal se do slovní a fyzické potyčky s mužem, který měl v domě také pronajatý pokoj. I on byl pod vlivem alkoholu.

Foto: Policie ČR

Oheň rodinný dům značně poškodil.

Hůře podle informací Práva z potyčky vyvázl právě 48letý muž. „Po incidentu odešli oba muži do svých pokojů a osmačtyřicetiletý rozzlobený z předchozího konfliktu vymýšlel, jak by celou situaci vyřešil. Následně ve svém pokoji rozdělal oheň, počkal, až se rozhoří, a když už pořádně hořel, odešel ven do nejbližší restaurace, kde obsluze sdělil, že dům hoří, ať zavolá hasiče,“ uvedl kriminalista.

Obviněný je recidivista

Zdůraznil přitom, že obviněný nikoho neupozornil na to, že v domě jsou další dvě osoby. Hasiči v něm našli dva muže, kteří byli podle kriminalistů silně intoxikováni oxidem uhelnatým. Starší z nich se v tu dobu již nacházel ve stavu těžké poruchy vědomí, druhý ještě komunikoval.

Foto: Policie ČR

Oheň rodinný dům značně poškodil.

„Naštěstí se lékařům podařilo oba zachránit. Byli však v bezprostředním ohrožení života,“ konstatoval Lisický. Pokud by oba muži v hořícím domě zůstali, podle znaleckých posudků by na místě zemřeli.

Případ nejprve vyšetřovali šumperští kriminalisté pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. Po zjištění všech okolností jej nakonec převzali krajští kriminalisté.

„Případ dotáhli minulý týden, kdy osmačtyřicetiletého muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu. Podle policistů šlo o vraždu s rozmyslem a na více osobách,“ dodal Lisický. Obviněný, který má už za sebou trestní minulost a pro policisty tudíž není neznámou osobou, byl vzat do vazby. Hrozí mu patnáct až dvacet let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám