Hlavní obsah

Místo štědrovečerní večeře matčina známého pobodal, dostal podmínku

Právo, pko
Brno

Krajský soud v Brně uložil ve čtvrtek podmínku 28letému Jaroslavu Slezákovi, který podle obžaloby loni na Štědrý den napadl jiného muže. Matka Slezáka tehdy syna poprosila, aby zanesl štědrovečerní večeři jejímu známému, který přespával na ulici. Muž tak učinil, ale jen co večeři položil, popadl nůž a matčina známého bez varování pobodal. Rozsudek je pravomocný.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

K napadení došlo po šesté hodině večer na ulici Karpatská v Brně u místní pošty. Jednatřicetiletý muž tu spal na parapetu okna, když k němu došel Slezák s večeří.

„Nejprve napadeného shodil z parapetu, pak jej kuchyňským nožem řízl pod bradu a dvakrát bodl do zad. Poškozený začal utíkat, ale obžalovaný jej dohnal, povalil na zem a několikrát do něj kopl,“ popsala štědrovečerní drama soudkyně Halina Černá.

„Lituju toho, mrzí mě to,“ prohlásil před soudem Slezák. „Neví, co se tam zvrtlo. Klient si je vědom svého jednání, svého jednání lituje,“ horoval za obžalovaného jeho advokát.

Krajský soud nakonec muže potrestal za pokus těžkého ublížení na zdraví 36 měsíci podmíněně odloženými na pět let. „Jen shodou okolností nedošlo k život ohrožujícímu zranění, zejména rána na krku byla velmi nebezpečná,“ upozornila ale Černá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám