Hlavní obsah

Cizinec ujížděl policistům. V kradeném autě, bez řidičáku, bez povolení k pobytu a zdrogovaný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kradenou dodávku pronásledovali v noci na úterý pražští policisté. Podle nich ji řídil cizinec bez řidičského průkazu, který neměl ani platné povolení k pobytu. Navíc byl pod vlivem drog. Ve čtvrtek o tom informoval policejní mluvčí Jan Rybanský.

Honička policie s dodávkouVideo: Policie ČR

 
Článek

Dodávka policisty před půlnocí zaujala proto, že registrační značka patřila na jiné auto. Když chtěli šoféra zastavit, nereagoval a ujížděl několik kilometrů ulicemi Vršovic. V Heroldových sadech pak narazil do lavičky a betonového obrubníku.

„Přesto chtěl v jízdě pokračovat, to už policisté nedovolili. Za pomoci teleskopického obušku rozbili boční okno, otevřeli zamčené dveře a muže z auta vytáhli,“ uvedl Rybanský. Podle něj muž nemá řidičský průkaz ani povolení k pobytu.

V autě bylo lupičské náčiní

Dodávka byla kradená — odcizena byla v srpnu v Praze 9. „V nákladovém prostoru navíc hlídka nalezla náčiní určené pro vloupání do objektů,“ konstatoval Rybanský.

Dechová zkouška byla negativní, nicméně test na drogy byl pozitivní na kokain, amfetamin, metamfetamin a opiáty. Muž skončil na policejní služebně.

„Nyní se policisté společně s kriminalisty budou zabývat okolnostmi celého případu, mimo jiné je bude zajímat i to, jak přišel ke kradenému vozidlu,“ shrnul mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám