Hlavní obsah

Dal jsem si slivovici, řekl policistům cyklista, který nadýchal téměř pět promile

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Bezmála pět promile alkoholu, množství, které by pro mnoho jiných bylo smrtelné, naměřili policisté ve středu odpoledne padesátiletému cyklistovi na silnici mezi Prostějovem a obcí Ohrozim. Muž jejich pozornost upoutal stylem své jízdy. Právo o tom ve čtvrtek informoval policejní mluvčí František Kořínek.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muže šněrujícího si to po silnici si policisté všimli před sedmnáctou hodinou. „Při dechové zkoušce u něj změřili hodnotu 4,75 promile alkoholu,“ uvedl mluvčí.

Cyklista se podle něj k požití alkoholu před jízdou přiznal. „Uvedl, že od rána do doby bezprostředně před jízdou vypil pět desetistupňových piv a pět odlivek slivovice,“ konstatoval Kořínek.

Další jízdu policisté muži zakázali. „Cyklista je podezřelý ze spáchání přestupku podle zákona o silničním provozu. Hrozí mu pokuta v rozmezí od 2500 do 20 tisíc korun,“ dodal policejní mluvčí.

Lékaři považují za vážnou otravu alkoholem už stav, kdy člověk nadýchá přes tři promile alkoholu, od čtyř promile jde o riziko smrtelné otravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám