Hlavní obsah

Mohutný požár v noci zničil halu na pražském Bohdalci

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nejméně deset hasičských jednotek vyjelo zhruba hodinu po středeční půlnoci do průmyslového areálu v Praze na Bohdalci, kde začala hořet hala. Kvůli požáru vyhlásili hasiči II. stupeň požárního poplachu.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár haly na BohdalciVideo: Novinky

 
Článek

„Hala o rozměrech asi 60 krát 20 metrů byla po příjezdu prvních jednotek zachvácena plamenným hořením v plném rozsahu. Hasiči pracovali v dýchací technice pomocí 11 vodních proudů, dva proudy byly vedeny po žebříku a plošině. S ohledem na náročnost zásobování místa požáru vodou bylo asi 300 metrů od objektu zřízeno čerpací stanoviště z podzemního hydrantu,” uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Foto: HZS hl. m. Prahy/Jan Kostík

U požáru haly v Praze 10 zasahovalo deset jednotek hasičů

Policisté uzavřeli okolí areálu páskami. Uzavřít museli také ulici Pod Vršovskou horou, kterou na místo zásahu přijížděly hasičské cisterny. Ostatní auta policisté odkláněli.

Foto: HZS hl. m. Prahy/Jan Kostík

Hasiči na záchranu objektu před ohněm použili jedenáct vodních proudů.

„Hasiči se mimo samotné hašení haly soustředili i na ochranu okolních objektů. Objekt se nachází v hlídaném oploceném areálu v blízkosti dalších průmyslových budov. Před halou, která slouží jako autodílna, byly zaparkovány dva nákladní automobily, které byly požárem zničeny. Sálavé teplo poškodilo plastové části dalších automobilů stojících v okolí haly,” doplnil Kavka.

Foto: HZS hl. m. Prahy/Jan Kostík

Nákladní automobily, které byly zaparkovány před halou, požár kompletně zničil.

„Jednotky pracovaly také se zařízením COBRA, pomocí kterého se dostaly pod střešní konstrukci vedlejšího objektu, který byl požárem částečně zasažen. S ohledem na rozsah požáru a počet zasahujících jednotek byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu,” upřesnil mluvčí.

Foto: HZS hl. m. Prahy/Jan Kostík

Vzniklé škody rozsáhlého požáru zatím nebyly vyčísleny.

Vyšetřování příčiny požáru se podle hasičů protáhne až do čtvrtečního odpoledne. Vyčíslena zatím nebyla ani vzniklá škoda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám