Hlavní obsah

Srážku auta s vlakem nepřežili na Znojemsku dva lidé, dítě je v kritickém stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Dva lidé zemřeli a jedno dítě je těžce raněné po střetu osobního auta a vlaku na Znojemsku. Provoz na trati je uzavřen, České dráhy nasadily náhradní autobusovou dopravu.

Foto: Drážní inspekce

Srážku auta s vlakem nepřežili na Znojemsku dva lidé, dítě je v kritickém stavu

Článek

Nehoda se stala kolem třetí hodiny odpolední u stanice Olbramkostel, auto smetl vlak jedoucí z Okříšek do Znojma.

Foto: PČR

Srážku auta s vlakem nepřežili na Znojemsku dva lidé, dítě je v kritickém stavu.

„Dva dospělí zemřeli ještě před příjezdem záchranářů, dítě bylo vyproštěno z vraku auta. Vrtulník malou dívku následně přepravil v kritickém stavu do nemocnice v Brně,“ informovala mluvčí krajských záchranářů Hedvika Kropáčová.

„Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Příčiny nehody vyšetřuje policie. „Podle prvotních informací vozidlo na přejezdu stálo, policisté pracují i s verzí technické závady. V této souvislosti žádáme případné svědky, kteří si mohli všimnout pohybu bílé Škody Octavia mezi 14:20 a 14:40 v okolí místa dopravní nehody, aby se ozvali na linku 158,” uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám