Hlavní obsah

Lidé si stěžují na technoparty u Meziříčka, přijelo 2500 účastníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Účast na ohlášené technoparty u Meziříčka na Třebíčsku se podle policejního odhadu pohybuje kolem 2500 lidí. Policie řešila problémy s velkým počtem aut zaparkovaných na silnici při pátečním zahájení této čtyřdenní akce. Kvůli hluku dostala dvě stížnosti, jiné potíže zatím nenastaly, řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Akce se koná na soukromém pozemku.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

V pátek musela policie uzavřít silnici mezi obcemi Krasonice, Meziříčko, Šašovice a Domamil, protože tam účastníci akce odstavili kolem 500 aut. Od sobotního rána je silnice průjezdná.

„Pořadatelům se povedlo zajistit ještě další soukromé pozemky, na kterých si ti lidé mohli auta zaparkovat,” uvedla Čírtková.

Na hluk si v noci na sobotu stěžoval jeden občan, druhé oznámení přišlo z nedalekého dětského tábora. „Upozornili jsme na to pořadatele, který přijal opatření,” řekla mluvčí policie. Policisté v místě nadále sledují dodržování veřejného pořádku a průjezdnost komunikací. „Budeme se zaměřovat také na to, zda řidiči, kteří odtud odjíždí, neusedají za volant pod vlivem alkoholu,” doplnila Čírtková.

Reklama

Výběr článků

Načítám