Hlavní obsah

Státní zástupce obžaloval sexuologa Weisse kvůli tragické nehodě

Pelhřimov

Pelhřimovský státní zástupce obžaloval sexuologa Petra Weisse kvůli jeho loňské dopravní nehodě. Potvrdila to předsedkyně Okresního soudu v Pelhřimově Lenka Jiříková. Při havárii zemřeli dva lidé, jeden člověk utrpěl těžké zranění. Podle Jiříkové by mohlo být hlavní líčení nařízeno do několika týdnů.

Nehoda sexuologa WeisseVideo: Prima FTV

 
Článek

Pelhřimovští kriminalisté ukončili vyšetřování tragické dopravní nehody v polovině července a podali státnímu zastupitelství návrh na podání obžaloby. Na podání obžaloby upozornil server Lidovky.cz. Weissovi hrozí až šestileté vězení.

„Trestní stíhání bylo vedené proti dvaašedesátiletému řidiči osobního vozu. Řidič čelí obvinění z trestných činů usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. V případě prokázání viny mu hrozí až šestileté vězení,“ řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Tragická nehoda se stala 16. září 2016 mezi obcemi Rynárec a Houserovka na Pelhřimovsku. „Při průjezdu levotočivou zatáčkou nezvládl řidič řízení a vyjel pravými koly vpravo mimo komunikaci. Následně přejel do protisměru, kde došlo ke střetu,“ popsala srážku dvou aut už dříve policejní mluvčí.

Foto: Petr Horník, Právo

Podle sexuologa Petra Weisse není ideálním předpokladem pro manželství zamilovanost, ale sdílení stejných hodnot.

Dva mrtví, jeden zraněný

Pětapadesátiletý řidič na místě zemřel, pětadvacetiletá spolujezdkyně sedící na zadním sedadle podlehla následkům nehody v nemocnici. Těžce zraněna byla také devětačtyřicetiletá spolujezdkyně na předním sedadle. Podle informací médií šlo o otce a jeho dceru, těžké zranění měla utrpět manželka. Rodina bydlela v nedaleké obci.

Weiss už dříve prohlásil, že se s pozůstalými písemně spojil a nabídl jim finanční pomoc. Hlavní líčení by podle soudu mohlo být nařízeno pravděpodobně v září.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám