Hlavní obsah

Čtyřiaosmdesátiletý traktorista se při žních ztratil, našli ho o 80 km dál

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během žní na Berounsku se v úterý vydal s traktorem do polí i 84letý senior. Po skončení prací však nebyli ani on, ani traktor k nalezení. Policisté jej našli až krátce před půlnocí v přibližně 80 kilometrů vzdálené obci Podbořany na Lounsku.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Mužovo zmizení bylo nahlášeno poté, co se s traktorem nevrátil na dohodnuté místo v obci Kuchař. Policie okamžitě zahájila rozsáhlé pátrání. „S ohledem na vysoký věk seniora a nepříznivé klimatické podmínky, kdy jeho traktor nebyl klimatizovaný, hrozilo, že by mohl být v ohrožení života,“ vysvětlila mluvčí policie Marcela Pučelíková. Do pátrání byla zapojena i letecká služba.

Vrtulník a policisté propátrávali několik hodin široké okolí ve snaze muže najít. Nakonec muže našel až náhodný kolemjdoucí v Podbořanech. Ten následně pomocí čísla na traktoru kontaktoval majitele.

Zatím není znám pravý důvod seniorovy cesty. „S největší pravděpodobností byl zřejmě s ohledem na vysoké teploty dezorientován a nedokázal najít cestu zpět domů,“ dodala mluvčí Pučelíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám