Hlavní obsah

V dětmarovické elektrárně hořelo. Několik zraněných

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětmarovice
Aktualizováno

V rekonstruované části Elektrárny Dětmarovice vypukl v pátek požár. Několik lidí se nadýchalo kouře. Na dodávkách proudu domácnostem a firmám by se událost podle energetické společnosti ČEZ, která elektrárnu provozuje, neměla projevit.

Foto: Milan Haluška, Novinky

Požár v dětmarovické elektrárně.

Článek

V elektrárně hořel absorbér. „Což je zařízení pro snižování emisí síry. Situace je v současné době plně pod kontrolou,“ informovala oblastní mluvčí ČEZ Marie Pásková. Po 15. hodině dodala, že podle informací od hasičů je požár zcela uhašen a probíhá ochlazování.

Způsobená škoda byla podle hasičů předběžně vyčíslena na 100 miliónů korun, řekl ČTK mluvčí hasičů Petr Kůdela. Podle Páskové to však není přesná informace a škoda prý bude nižší. „Škody bude možné vyčíslit nejdříve v průběhu příštího týdne, až hasiči technikům a vyšetřovatelům zpřístupní místo požáru,” dodala.

Několik lidí bylo zraněno – nadýchali se zplodin hoření a museli být převezeni do nemocnice v Orlové na Karvinsku.

Podle Páskové elektrárna musela být odstavena, nicméně zákazníci by to neměli nijak nepocítit. „Pro vytápění a dodávky elektřiny budou využity náhradní zdroje,“ dodala mluvčí.

Elektrárna dodává teplo do Bohumína a Orlové na Karvinsku. Jejím provozovatelem je právě skupina ČEZ.

Reklama

Výběr článků

Načítám