Hlavní obsah

Sedmnáctiletý mladík jezdil po Praze autem, před policií za jízdy utekl na zadní sedadlo

Novinky, jdu
Praha

Kaskadérského kousku za volantem se v sobotu v Praze dopustil teprve sedmnáctiletý mladík, který se s kamarády projížděl po pražských Holešovicích. Když policisté chtěli vozidlo, které řídil, zastavit, ještě za jízdy si mladík vyměnil místo se spolujezdcem a přesedl na zadní sedadlo.

Zastavení podezřelého vozidla v HolešovicíchVideo: jap, Novinky

 
Článek

Policisté nejprve považovali auto za kradené. „Zařízením na čtení registračních značek jsme vyhodnotili, že vozidlo by mělo mít jinou barvu,“ sdělil Novinkám kriminalista obvodního ředitelství policie Prahy 1. Proto se za autem vydali.

Na výzvy k zastavení řidič nereagoval, navíc si kriminalisté všimli, že docházelo k pohybu v autě. „Po zastavení obou aut následoval zákrok, při kterém policisté použili donucovací prostředek hrozba namířenou střelnou zbraní,” zmínil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Pozdější šetření prokázalo, že si řidič za jízdy vyměnil místo se spolujezdcem. „Za volantem fakticky původně seděl sedmnáctiletý mladík,“ potvrdil Hulan.

Případ předali kriminalisté dále k projednání. Mladíkovi původně hrozila za nedovolené řízení pokuta ve výši až 50 000 korun a zákaz řízení na jeden až dva roky. „S ohledem na to, že se jedná o mladistvého, hrozí mu trest poloviční,” dodal Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám