Hlavní obsah

Auto po srážce s vlakem na Hodonínsku začalo hořet, řidič zemřel

Vracov
Aktualizováno

Ve Vracově na Hodonínsku se v úterý dopoledne srazil vlak s osobním vozem. Řidič auta po nehodě zemřel. Provoz na trati mezi Kyjovem a Veselím nad Moravou stál téměř čtyři hodiny.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Při nehodě na Hodonínsku zemřel řidič auta

Článek

K nehodě došlo ve Vracově na Hodonínsku kolem 10.45 dopoledne. „S autem se srazil spěšný vlak jedoucí z Brna do Uherského Hradiště. Bylo to na přejezdu se světly, ale bez závor," uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Podle policie vjel vůz na přejezd v době, kdy projížděl vlak. „Auto pak začalo hořet. Zemřel v něm řidič, který cestoval sám,” doplnila policejní mluvčí Kamila Haraštová.

S vytažením řidiče z auta pomáhal podle jihomoravských záchranářů lékař v civilu, který byl v době jejich příjezdu na místě. „U zraněného byla okamžitě zahájena resuscitace, která však byla po deseti minutách ukončena jako neúspěšná,” informovali záchranáři v tiskové zprávě.

Při nehodě se lehce zranil také strojvedoucí ve vlaku. „Při nárazu utrpěl lehké poranění horní končetiny a po ošetření byl převezen na chirurgickou ambulanci Nemocnice Kyjov,“ uvedli záchranáři.

Provoz na železnici mezi Kyjovem a Veselím nad Moravou stál skoro čtyři hodiny. Opět průjezdná byla podle Haraštové před půl třetí odpoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám